International RelationsIR forsideIR genereltIR-rapporterLink   
  
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Klik her for besøge Nextwave

Blindhed


Operation Gensyn Projekt rapport (anden del) Læs rapporten.

Ved finansiering fra Lions club Danmark gennem LION'S CLUB OUAGA LUMIERES, er en mobilkonsultation til fordel for befolkningerne i provinserne Bam, Soum, Namentenga og Oudalan gennemført fra d. 1. til d. 20. december 2009. Konsultationerne er foretaget på følgende specifikke lokaliteter: Déou, Gorom-Gorom, Tougouri, Djibo og Kongoussi.

Projekt rapport (første del) Læs rapporten.
Mobilkonsultation til fordel for befolkningen i provinserne Yagha, Oudalan, Zandoma og Soum, Burkina Faso.Uddeling af A-vitamin

Ved finansiering fra Lions Clubs du MD 106/Danmark gennem Lions Club Lumieres de Quagadougou, er en mobelkonsultation til fordel for befolkningerne i provinserne Yagha, Soum, Zandoma og Oudalan gennemført fra den 2. til den 21. februar 2009. Konsultationerne er foretaget på følgende specifikke lókaliteter: Sebba, Gorom-Gorom, Djibo og Gourcy.

Sundhedsministeriet og ABPAM som har samarbejdet gennem de sidste ca. 8 år har været de primære aktører i dette projekt.

 

Operation Gensyn
Gennem mange år har kampen mod blindhed været en mærkesag for lions. Allerede tilbage i 1925 udfordrede den døvblinde Helen Keller Lions til at være med i kampen mod blindhed. Førerhunde og den hvide stok er i mange lande symbol for Lions engagement i dette.

Lions Danmark kører i øjeblikket et 5-års projekt til bekæmpelse og forebyggelse af blindhed i Burkina Faso.

Opgaven er:

  • at uddele forebyggende A-vitamin til ca. 20.000 skoleelever og førskoleelever for at hindre udviklingen af blindhed i 4 nordlige provinser i Burkina Faso
  • at foretage forebyggende øjenundersøgelser på de samme børn
  • at give information til befolkningen i landsbyerne om øjensygdomme
  • at operere 300 unge med grå stær hvert år, så de bliver seende 

Samarbejdsaftalen forpligter Lions Danmark til at betale ca. 110.000 kroner årligt. Der er i Lions Danmark stor opbakning til projektet.

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark